Qui som

El Museu de la Conca Dellà és un dels 10 museus registrats de la província de Lleida, i l’únic de temàtica de ciències naturals. És el dipositari de les col·leccions paleontològiques de dinosaures del Prepirineu i té una sala dedicada a la divulgació dels jaciments del Pallars, amb restes d’ossos de dinosaures i altres vertebrats del Cretaci superior. Exhibeix una rèplica a mida real de Pararhabdodon isonensis, un hadrosaure que es va descobrir al Pallars.

Ens trobaràs a

lila_mapaCarrer del Museu 4, 25650 Isona, Lleida

lila_telefon973 66 50 62 lila_mailmuseucd@parc-cretaci.com

Qui som

Dinosfera és el centre de divulgació dels dinosaures que es troba a Coll de Nargó. L’exposició principal explica què sabem sobre la reproducció dels dinosaures a partir de la recerca científica feta en els jaciments del municipi, tot mostrant ous i nius reals de dinosaure, un model a mida natural d’un dinosaure sauròpode posant ous i un joc interactiu, entre altres elements divulgatius. ¿Quina estructura té un ou de dinosaure? ¿Quins tipus d’ous hi ha? ¿Com els ponien? A Dinosfera trobareu resposta a totes aquestes preguntes.

Ens trobaràs a

taronja_mapaCarrer de les Escoles s/n, 25793 Coll de Nargó

taronja_telefon636 417 678 taronja_mailinfo@dinosfera.com

Qui som

El Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, a Sabadell, és la base del centre de recerca dels estudis del Mesozoic a Catalunya. A partir d’una exposició interactiva, es poden recrear diversos casos de recerca paleontològica, convertint el visitant en investigador. Un dels casos de recerca parteix de restes de dinosaure de Catalunya. Actualment també allotja l’exposició “El Triceratops torna a Sabadell”, una peça icònica de la ciutat.

Ens trobaràs a

verd_mapaCarrer Escola Industrial 23, Sabadell, Barcelona

verd_telefon93 726 17 69

Qui som

És el punt neuràlgic de la informació turística de la comarca del Pallars Jussà i l’espai on s’expliquen els valors del seu patrimoni cultural i natural. Dins dels àmbits expositius del centre de visitants s’hi exhibeix “Geologia i terra de dinosaures”, una exposició que explica el moment de l’extinció dels dinosaures i l’etapa posterior, quan els mamífers esdevindran els nous protagonistes del planeta.

Ens trobaràs a

verd_mapaPasseig del Vall, 13, 25620 Tremp, Lleida

verd_telefon973 63 34 70

Qui som

El Centre d’Interpretació de Fumanya està preparant la nova museografia per a la seva obertura que es preveu per la primavera del 2017. En aquests moments el centre és tancat, però l’accés al Jaciment Paleontològic de Fumanya, amb centenars d’icnites (petjades fòssils) de dinosaures és visitable.

Ens trobaràs a

taronja_mapaJaciment paleontològic de Fumanya, Fígols i Vallcebre (Berguedà)

Qui som

El Centre de Dinamització del Patrimoni Històric, Natural i Rural de Tartareu és un projecte de dinamització territorial que vol posar en valor i promoure el patrimoni arqueològic, paleontològic, arquitectònic i cultural del municipi de les Avellanes i Santa Linya.
El centre es troba ubicat a les antigues escoles de Tartareu, i s’estructura en tres plantes. La planta baixa està dedicada a la paleontologia i els orígens de la terra.

Ens trobaràs a

blau_mapaAntigues Escoles de Tartareu, al costat de l’esglesia

blau_telefon973 45 40 04 (Ajuntament)

Qui som

La col·lecció paleontològica del Centre d’Interpretació del Montsec es troba en un edifici nou que ha estat construït amb l’objectiu de posar en valor la riquesa geològica i paleontològica del municipi de Vilanova de Meià. Actualment el centre té una exposició dels millors fòssils del Cretaci inferior de La Pedrera de Meià, cedides per l’IEI, així com una mostra de fòssils del Montsec, de la col·lecció Garcia-Castellanos.

Ens trobaràs a

verd_mapaCarrer Costa Codina 16, Vilanova de Meià, Lleida

verd_telefon634 66 23 41