Es consolida el nombre de visitants al Museu de la Conca Dellà i Dinosfera aquest estiu

Un total de 5.953 persones han visitat o participat en alguna de les activitats que s’han ofert des dels equipaments museogràfics d’Isona i Coll de Nargó i que formen part de la xarxa Dinosaures dels Pirineus. Aquesta iniciativa de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) vol donar a conèixer el patrimoni paleontològic i la recerca sobre els darrers dinosaures que van viure a Europa.

Entre els dies 1 de juliol i l’11 de setembre els visitants han pogut gaudir de visites guiades als jaciments paleontològics de dinosaures, de xerrades sobre patrimoni i d’activitats infantils, entre d’altres iniciatives. Les activitats s’han complementat amb una intensa feina de recerca i treball de camp dels investigadors de l’ICP i el Museu de la Conca Dellà que excaven principalment al mes de juliol.

Així, el Museu d’Isona i Dinosfera han convidat al públic a fer un viatge en el temps de 67 milions d’anys enrere.

Museu de la Conca Dellà

S’han realitzat visites guiades molt variades vinculades al patrimoni paleontològic i arqueològic de la zona del Pallars Jussà. S’han organitzat visites al jaciment de petjades de dinosaures de Basturs i al jaciment d’ous de dinosaure de Suterranya, visites tècniques al Castell de Llordà i a l’església de Santa  Maria de Covet. En total, 666 persones van realitzar alguna d’aquestes visites. També s’han ofert diàriament  visites guiades al magatzem del Museu, on 1355 visitants han pogut descobrir el coll de Titanosaure, un fòssil de més de 5 metres de llargada trobat a Orcau.

Les visites teatralitzades al Castell de Llordà de la mà de l’Esperanceta van tenir una excel·lent acollida entre el públic, que va descobrir l’imponent castell del segle XI de forma didàctica i divertida.

dav

Com cada estiu, el Museu de la Conca Dellà ha ofert la Nit al Museu, en la qual els infants tenen la oportunitat de dormir entre dinosaures, i va tornar a esgotar la vintena de places ofertades en qüestió de dies. Enguany el Museu va patir un peculiar “robatori” de peces… que per sort els nens i nenes van poder resoldre tot realitzant proves pel poble.

També va esdevenir un èxit la xerrada a la fresca: “La senyora de les Muntanyes; L’enterrament prehistòric col·lectiu a la Cova de Montanissell” a càrrec de la Dr. Núria Armentano del Museu d’Arqueologia de Catalunya, amb un públic interessat i implicat.

Dinosfera

L’espai Dinosfera ha ofert visites guiades al jaciment d’ous de Coll de Nargó, el qual presenta la major quantitat de postes d’ous de dinosaures coneguda al continent.

També s’han dut a terme visites teatralitzades familiars tant a l’espai expositiu com a l’Església de Sant Climent. Les visites, realitzades per Aida Fàbrega i Raquel Riera, van entusiasmar sobretot als més petits.

Enguany també s’ha estrenat un nou taller infantil, “Fem de paleontoòlegs!”, que ha esgotat places en totes les sessions, en el qual els nens i nenes aprenien quina era la tasca d’un paleontòleg i realitzaven un simulacre d’excavació i extracció d’una dent de dinosaure.

El 3r Sopar Cretàci a Dinosfera va tornar a esdevindre un èxit combinant gastronomia i paleontologia. Es vanexhaurir places rapidament, assistint una cinquantena de persones. Cal Tahussà, el restaurant Betriu i la pastisseria-forn Reig, establiments de Coll de Nargó, van elaborar un total de 6 tapes i un postre, posant en valor el territori i la seva riquesa paleontològica.

La restauració de fòssils en directe és una de les activitats que més han valorat els visitans de Dinosfera, una acció ja consolidada després de 3 estius en que el públic descobreix de la mà d’una restauradora quina és la seva tasca i la metodología que utilitza per a preparar el material paleontològic.