Mesures de prevenció de contagis per COVID-19 davant la reobertura del Museu de la Conca Dellà i Dinosfera

El Museu de la Conca Dellà i Dinosfera preparen la seva reobertura al públic aquest dissabte 6 de juny. Per tal d’assegurar una bona experiència als visitants, la direcció dels museus ha elaborat un pla de contingència sanitari amb la voluntat de minimitzar el risc de contagi.

Imatge 1. Una de les mesures serà l’obligatorietat de portar mascareta. Crèdit: ICP

La Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aràn, on s’inclouen el Museu de la Conca Dellà (Isona, Pallars Jussà) i Dinosfera (Coll de Nargó, Altu Urgell) es troba actualment en la Fase 2 del procés de desconfinament ideada pel Govern arrel de la pandèmia de la COVID-19. Tanmateix, si les circumstàncies ho permeten, a partir de la setmana que ve aquesta regió sanitària ja podria entrar en la Fase 3.

En ambdues fases es permet la reobertura dels espais culturals, com els museus, però sempre prenent mesures preventives sanitàries. Per aquest motiu des de la direcció dels museus que formen part de la xarxa Dinosaures dels Pirineus s’ha elaborat un protocol de contingència on es fixen un seguit de normes per a treballadors i visitants i així assegurar una experiència satisfactòria i segura per a tothom.

Entre les decisions preses s’hi destaca:

– Els centres disposaran de la cartelleria adequada per donar informació prèvia i durant la vista.

– A l’entrada, els visitants hauran de passar per una estoreta per desinfectar el calçat i s’hauran de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic situat a recepció.

– L’atenció al públic tindrà lloc darrera les mampares.

– El pagament es farà prioritzant l’ús de la targeta de crèdit.

– L’entrada a les instal·lacions estarà limitada a 1/3 de l’aforament (aproximadament 30 visitants).

– Per evitar aglomeracions es demanarà que cada grup entri amb un lapse de temps de 15 minuts.

– En cas de coincidir més d’un grup de diversa procedència, caldrà mantenir la distància interpersonal de 2 metres.

– No es dispensaran tríptics informatius.

– Abans i després d’utilitzar els banys caldrà que tots els usuaris es netegin les mans .

– Es situaran papereres amb pedal a la recepció i als banys per a dipositari el material de prevenció d’un sol ús, així com mocadors i altres elements.

Des de la direcció del Museu de la Conca Della i Dinosfera esperen que amb aquestes mesures de seguretat els visitants s’animin a recuperar la normalitat perduda durant la pandèmia.

Si en voleu saber més detalls, podeu consultar aquí el Pla contingència Museu CD i Dinosfera.