Vols conèixer més sobre els últims dinosaures d’Europa? Descobreix els Dinosaures dels Pirineus

post-dinos-1

Fa 66 milions d’anys, l’aspecte de Catalunya era totalment diferent. On avui trobem la serralada prepirenaica teníem planes costaneres, rius, llacs i platges. En aquest entorn, trobem els últims dinosaures d’Euràsia. Aquest fet ha permès que Catalunya tingui un dels patrimonis paleontològics més importants d’Europa.

Per tal d’unificar el treball dels diversos centres paleontològics de Catalunya i oferir a tots els amants dels dinosaures una experiència única, s’han posat en marxa els Dinosaures dels Pirineus, una xarxa que permetrà una col·laboració més directa entre els diferents museus i espais paleontològics de Catalunya. Dins d’aquest projecte, participen el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell, el Centre de Dinamització de Tartareu, el Centre d’Interpretació del Montsec de Meià, Epicentre de Tremp, el Centre d’Interpretació de Fumanyà, el Dinosfera de Coll de Nargó i el Museu de la Conca Dellà a Isona.

Dinosaures dels Pirineus són 7 espais distribuïts per Catalunya on podreu gaudir d’exposicions relacionades amb l’apassionant món de la Paleontologia

Tots i cada un dels museus de la Xarxa formen una peça fonamental. Cada un d’ells aporta els seus descobriments, i tots junts formen un mateix museu repartit al llarg de la geografia catalana, quelcom el fa únic.

Al Museu de la Conca Dellà, a Isona, trobareu una sala dedicada a la divulgació dels jaciments del Pallars. Ossos de dinosaures i altres vertebrats composen la seva col·lecció, a més d’una rèplica a mida real de Pararhabdodon isonensis, un hadrosaure descobert al Pallars.

A la Dinosfera de Coll de Nargó trobareu tot el relacionat amb la reproducció dels dinosaures a través d’ous i nius reals d’aquestes criatures. També compta amb una reproducció d’un sauròpode ponent ous i un joc interactiu per fer la visita més lúdica.

El Centre d’Interpretació de Fumanya estarà en actiu aquesta tardor amb una nova museografia, mentrestant, podeu visitar el jaciment paleontològic de Fumanyà amb centenars de petjades de dinosaures.

L’Epicentre de Tremp us ofereix l’exposició: “Geologia i terra de dinosaures”, aquesta explica el moment de l’extinció dels dinosaures i l’etapa posterior, on els mamífers es van fer els amos del planeta.

El Centre d’Interpretació de Montsec de Meià ha estat obert fa poc temps amb l’objectiu de mostrar-vos les riqueses geològiques i paleontològiques de Vilanova de Meià. El centre disposa d’una col·lecció de fòssils del Montsec que no us deixaran indiferents. D’altra banda, el  Centre de Dinamització de Tartareu ofereix a les seves instal·lacions una sala sobre paleontologia i orígens de la terra.

Finalment, el Museu de l’institut de Paleontologia de Catalunya Miquel Crusafont de Sabadell, ofereix una exposició interactiva on recrea casos de recerca paleontològica perquè et converteixis en investigador per un dia. Actualment exposa “El triceratops torna a Sabadell”, una de les icones de la ciutat.

Si vols conèixer més sobre els dinosaures i tens ganes de fer-ho d’una forma diferent, visita els Dinosaures dels Pirineus.