Sabies que fa 165 milions d’anys, les terres de Tartareu eren cobertes d’aigua del mar?

El Centre de Dinamització del Patrimoni Històric, Natural i Rural de Tartareu vol donar un valor al patrimoni arqueològic, paleontològic, arquitectònic i cultural del municipi. Situat a les antigues escoles de Tartareu consta de tres plantes que mostren el patrimoni trobat a la zona.

Podrem veure com queda demostrat que fa 165 milions d’anys, les terres de Tartareu estaven cobertes per l’aigua del mar. Un dels fòssils més espectaculars és l’esquelet d’un hadrosaure, un dinosaure herbívor conegut com a “dinosaure de bec d’ànec”.

També, trobareu una exposició sobre els jaciments arqueològics de la Cova Joan d’Os que destaca sobre altres perquè consta que va tenir una llarga ocupació, des del Neolític fins a l’Edat de Bronze.

El centre té un apartat que fa referència a l’època medieval, incorporant informació de l’ocupació andalusina a l’alta Edat Mitjana com de la baixa per la seva arrelada tradició cristiana. Un element destacable d’aquesta zona és la maqueta mòbil de l’ermita romànica de Sant Miquel de Tartareu.

Us convidem a visitar aquest centre, segur que us sorprèn!