Les pedres angulars de Dinosaures dels Pirineus

Dinosaures dels Pirineus és un projecte nascut de la col·laboració de diferents museus i centres d’interpretació paleontològics de Catalunya. Entre els que trobem l’Institut de Paleontologia de Catalunya Miquel Crusafont de Sabadell, el Museu de la Conca Dellà a Isona, la Dinosfera de Coll de Nargó, l’Epicentre de Tremp, el Centre de Dinamització de Tartareu, el Centre d’interpretació del Montsec de Meià i el Centre d’investigació de Fumanyà.

Una extensa xarxa de museus i jaciments amb el clar objectiu d’unificar el patrimoni dels dinosaures que van habitar Catalunya fa 66 milions d’anys. Diferents ubicacions al llarg de la geografia catalana que queden sustentes als tres pilars d’aquest projecte: el patrimoni, la recerca i el territori.

Pel que fa al patrimoni, Catalunya ha estat el bressol d’una quantitat immensa de troballes paleontològiques, des dels primats hominoides de Can Llobateres (Sabadell) a les restes dels últims dinosaures que van habitar Euràsia als Pirineus. Un compendi de restes que han permès a l’home conèixer tot el referent a l’existència d’aquests éssers.

D’altra banda, la investigació és una altra de les pedres angulars de Dinosaures dels Pirineus. Des del segle XIX, Catalunya ha recollit numerables èxits en la seva trajectòria en el camp de la investigació paleontològica. Grans equips reconeguts internacionalment han estat els propulsors d’aquesta divulgació històrica, que al seu torn, ha fet que participin activament en congressos internacionals, llibres i revistes científiques de gran calibre.

Finalment, pel que fa al territori, la seva importància recau en la distribució dels seus jaciments i en què el patrimoni trobat hagi estat en la zona on va ser trobat. Una oportunitat clau per dinamitzar el territori i participar activament en el desenvolupament econòmic de la regió.

Tres camps en què se sustenta aquest gran projecte de Dinosaures dels Pirineus que conformen un sol museu repartit al llarg i ample de la geografia catalana. No et perdis les nostres exposicions, esdeveniments i activitats!