Pallars Jussà, terra de dinosaures

Els Pirineus, amb les seves altes muntanyes i les valls profundes, van ser terra de dinosaures i és per això que una visita a les seves comarques és la millor manera de conèixer la vida i les característiques d’aquests animals ja extingits. El Pallar Jussà és una d’elles. La comarca lleidatana concentra multitud de jaciments de dinosaures, tant d’ous com petjades, així com restes d’excavacions. A més, molts dels descobriments s’expliquen i es poden visitar en els museus dedicats a les troballes que hi ha a la zona.

Un dels més importants és l’Epicentre, a Tremp. Aquest és el museu de referència de la comarca i on tothom qui vulguin conèixer més de la història social, cultural i geològica del Pallars podrà trobar-hi un espai on fer-ho. Les dues plantes del museu contenen diferents exposicions on els visitants podran aprendre sobre el patrimoni cultural de la comarca, amb exhibicions sobre la història del Pallars i les diferents cultures que l’han habitat.

Però també hi ha una planta on es poden visitar les exposicions sobre el patrimoni natural i paisatgístic de la comarca. Allà trobarem espais dedicats als voltors, a la natura, a les estrelles i, com no, als dinosaures.

Podem complementar la nostra excursió amb una visita al Museu de la Conca Dellà o una passejada pels nombrosos jaciments oberts al públic. Els ous de dinosaure de Basturs, les petjades d’Orcau, les restes dels dinosaures de “bec d’ànec” a Llau de la Costa i La Posa, on hi havia hagut una platja al Cetaci. Com veieu no us faltaran opcions per a passar un dia en família rodejats de dinosaures i amb la bellesa dels paisatges pirinencs del Pallars Jussà.