No et perdis el nostre Titanosaure a escala real

Els Titanosaures, traduït “rèptil titànic” constitueixen un gènere de dinosaures sauròpodes que van pertànyer al Cretaci superior. D’això ja farà com uns 70 milions d’anys, però cal destacar que podien arribar a mesurar entre 9 i 12 m de longitud i a pesar 13 tones.

T’agradaria poder veure un? A Dinosfera és possible. El centre ha disposat els seus mitjans per representar un Titanosaure a escala real. Un dinosaure a qui se li atribueix, també l’autoria de gran part dels ous del jaciment de Coll de Nargó, trobats l’any 1985 i que va ser autòcton del Pirineu Català. Quan el visitis, et trobaràs amb un exemplar de més de set metres d’altura dut a terme amb la màxima fidelitat científica gràcies a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

Fins avui dia, s’han trobat ous fòssils d’aquests animals de forma quasi esfèrica que encara portaven al seu interior alguns embrions. Això, ens ha permès dur a terme uns estudis més detallats de les parts embrionàries. D’aquesta manera, es pot afirmar que eren dinosaures ovípars i no vivípars com s’havia especulat.