La Nit al Museu convida els infants a dormir entre dinosaures

Aprofitant la fascinació que desperten els dinosaures entre els nens, i amb l’objectiu d’apropar la paleontologia al públic més jove, aquest dijous 20 de juliol s’organitza la Nit al Museu de la Conca Dellà, a Isona. Així, una vintena de nens i nenes d’entre els 6 i els 12 anys podran dormir a les instal·lacions del centre i al mateix temps descobrir la col·lecció d’ossos, ous i altres fòssils de dinosaure que guarda el museu en un horari gens habitual i d’una manera més lúdica.

Es tracta de la segon edició d’una iniciativa que es va estrenar l’any passat amb molt bona acollida. En aquesta ocasió, el Museu convidarà els nens i nenes a convertir-se en paleontòlegs per una nit, i per això hauran de realitzar, acompanyats dels monitors, un seguit de reptes que els portaran per les instal·lacions del museu i pels carrers d’Isona: des d’aconseguir els permisos necessaris per fer les excavacions fins a fer la reproducció d’un fòssil amb guix, passant per la recerca del jaciment.

Després dels jocs, els nens i nenes estendran els seus sacs i s’instal·laran a dormir a les sales del museu, presidides per la reproducció a mida real d’un exemplar d’un Pararhabdodon isonensis, o dinosaure de bec d’ànec, una espècie que només s’ha localitzat en aquesta zona dels Prepirineus. L’activitat acabarà l’endemà al matí.

Àngel Galobart, director del museu i cap del grup de recerca del Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) destaca que els dinosaures reuneixen tres elements: són una cosa terrible, que no coneixem i a la vegada tenen una part fantàstica. Per això, des que a principis del segle XIX es van trobar els primers ossos de dinosaure, ens els inicis de la paleontologia, aquests gegants prehistòrics ens continuen fascinant.

La setmana passada Dinosfera, a Coll de Nargó, ja va organitzar amb èxit la seva Nit al Museu, on van participar més d’una vintena de nens i nenes. Per aquells que no han pogut anar a cap de les dues sessions, el Museu de la Conca Dellà repetirà l’activitat el 17 d’agost, amb nous jocs i reptes basats en les col·leccions del centre.