A l’Epicentre de Pallars Jussà dels Dinosaures dels Pirineus, descobriràs el que va passar fa 65 milions d’anys

L’Epicentre dels Dinosaures dels Pirineus, situat a la comarca del Pallars Jussà posseeix grans vestigis del que va passar fa 65 milions d’anys a la Terra. Un viatge a l’era del Cretaci que comença amb la primera impressió que trobarem al port de muntanya, Coll de Comiols. Es podria procedir, visitant el Museu de la Conca Dellà, situat al poble d’Isona. Aquí, podreu investigar els orígens d’aquesta vila durant el seu període romà i les restes paleontològiques de diferents jaciments de la zona. No podreu deixar el museu sense veure la reproducció d’un exemplar Pararhabdodon isonensi, originari de la comarca.

Direcció Coll de Nargó, podreu veure el jaciment de la Posa amb una infinitat d’impressions, que inicialment eren considerades petjades de dinosaures sauròpodes, però que, després de diferents investigacions, es va descobrir que pertanyien a marques de ratlles que s’alimentaven d’animals enterrats del fons del mar. Seguint direcció a Abella de la Conca, podreu delectar-vos amb una de les esglésies romàniques més boniques de Catalunya i finalment, arribar al jaciment de Basturs, on podreu veure les restes d’ous de titanosaures i un dels jaciments més importants d’hadrosaures d’Europa.

En aquesta mateixa zona, també hi trobareu el jaciment de Llau de la Costa. Un conjunt d’icnites en forma de tres dits característiques dels dinosaures anomenats “bec d’ànec”, que podreu veure amb l’ajuda d’un guia. Si voleu anar per lliure, podreu visitar el jaciment d’Orcau que acull una paret plena de petjades d’aquests grans animals.