Els dinosaures tenien un període d’incubació d’entre 3 i 6 mesos

Els ous de dinosaures tenen un valor paleontològic molt important degut a que són una gran font d’estudi d’aquests animals. Al jaciment d’ous del Coll de Nargó, que per tamany és un dels més importants del món, ho saben bé. Gràcies a aquestes troballes s’han pogut conèixer moltes dades sobre el creixement dels embrions i com es desenvolupaven.

Recentment s’ha descobert que el període d’incubació dels ous dels dinosaures segurament era més semblant al que tenen els rèptils actuals que no pas al de les aus, com es creia. Aquest descobriment s’ha pogut portar a terme degut a una investigació internacional amb dos embrions fossilitzats dins de l’ou.

Els científics van escanejar les mandíbules embrionaries per a poder analitzar la dentadura en formació. Amb aquesta tècnica van poder observar les línies de von Ebner, una operació que mai s’havia realitzat en dinosaures i que permet veure unes línies de creixement presents en les dents de tots els animals.

Es creia que el període d’incubació dels dinosaures estaria entre els 11 i 85 dies, tal i com els passa a les aus, ja que se les considera descendents de dinosaures. Però gràcies a l’estudi s’ha pogut constatar que segurament estaria entre els 3 i 6 mesos. Aquesta llarga durada probablement va ser una de les causes de la seva ràpida extinció un cop el meteorit que va acabar amb ells va xocar amb la Terra.

L’estudi ha estat realitzat per diverses universitats de Nord Amèrica i publicat a la revista PNAS.