Descobreix tots els dinosaures que habitaven Europa en els espais de “Dinosaures dels Pirineus”

Gràcies a l’estudi dels fòssils dels últims dinosaures que van viure a Europa, ara podem gaudir d’un patrimoni paleontològic inigualable, que s’ha convertit, també, en el més important d’Europa.

Parlem del projecte “Dinosaures dels Pirineus”, creat a través de la participació de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont com a referent científic i el Museu de la Conca Dellà, Dinosfera, el Centre de Dinamització de Tartareu, el Centre d’Interpretació del Montsec de Meià, l’Epicentre de Tremp i el Centre d’Interpretació de Fumanya, com sales de divulgació, que es complementen entre si per mostrar els diversos àmbits de coneixement.

Tots ells, treballen per oferir a tots els amants dels dinosaures una experiència única. Vuit espais distribuïts per tot Catalunya on poder gaudir d’exposicions i activitats relacionades amb l’apassionant món de la paleontologia.

D’una banda, al Museu de la Conca Dellà, a Isona, trobareu els ossos de dinosaures i altres vertebrats que componen la seva col·lecció, a més d’una rèplica a mida real del Pararhabdodon isonensis, un hadrosaure descobert al Pallars.

A Dinosfera de Coll de Nargó podreu centrar-vos en la reproducció dels dinosaures a través d’ous i nius reals. També podreu observar l’escultura d’un sauròpode ponent ous i tindreu accés a un joc interactiu per fer més amena la visita.

A l’Epicentre de Tremp podreu fer immersió en el moment de l’extinció dels dinosaures i l’etapa posterior, on els mamífers es van fer els amos del planeta.

D’altra banda, al Centre d’Interpretació de Montsec de Meià podreu delectar-vos amb les riqueses geològiques i paleontològiques de Vilanova de Meià. També, es pot fer un itinerari per la seva col·lecció de fòssils del Montsec. En la seva mateixa línia, hi ha el Centre de Dinamització de Tartareu que ofereix a les seves instal·lacions una sala sobre paleontologia i orígens de la terra.

Per acabar, el Museu de l’Institut de Paleontologia de Catalunya Miquel Crusafont de Sabadell, us ofereix dues exposicions. La permanent, “Avui investigues tu!” que de manera interactiva et permetrà convertir-te en un paleontòleg, reproduint quatre investigacions reals de l’ICP, i una altra exposició que rep el nom de “El Triceratops torna a Sabadell”, que recupera l’emblemàtic esquelet de Triceratops que va presidir el Museu de l’ICP durant més de 25 anys i que es va convertir en una icona de la ciutat. En altres zones del Museu també podreu veure com és un laboratori de restauració de fòssils, la sala de realitat virtual amb fòssils en 3D i reproduccions audiovisuals que recreen els paisatges de fa 66 milions d’anys.

Visita dels Dinosaures del Pirineu i deixa’t seduir per la seva història. T’esperem!