Descobreix la restauració de fòssils al Museu de la Conca Dellà

L’estiu és l’estació ideal per anar a visitar altres indrets i conèixer una mica més els espais que ens rodegen. Per això durant tot l’estiu el Museu de la Conca Dellà obre per a tots els visitants les portes a les seves sales de treball, habitualment tancades al públic, on petits i grans podran gaudir dels secrets de restauració i conservació dels fòssils que s’hi troben.

L’obertura de les sales “secretes” del Museu és una oportunitat única per conèixer més d’aprop la feina dels restauradors de l’espai i veure algunes de les peces paleontològiques més valuoses del centre. Com el fòssil del coll d’un sauròpode, un tipus de titanosaure, és a dir, un dels dinosaures més grans, que feia entra 15 i 20 metres de llargada. Aquest element va ser extret l’any 2014 per científics de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i la Universitat de Saragossa al jaciment d’Orcau.

També es podrà gaudir d’una peça que actualment està en restauració, com és la cua d’hadrosaure de la Planta del Mestre. Una ocasió ideal per a que els nens i nenes es familiaritzin amb una professió que tot i ser prou coneguda, acostuma a estar envoltada de mites.

El Museu de la Conca Dellà és l’espai ideal per a conèixer de forma íntegra l’evolució d’un territori, ja que s’hi troben representades moltes de les fases que ha viscut la Conca: des dels dinosaures que hi van viure fa 66 milions d’anys fins a la importància de la ciutat romana, sense oblidar el destacat paper que han tingut les vinyes en el desenvolupament del territori.

Aprofita les vacances d’estiu per passar un dia en plena natura amb la teva família o amics i vine a conèixer els secrets del Museu de la Conca Dellà. Del 4 de juliol al 10 de setembre, de dimarts a dissabte a les 12h, 13h i 18:30h i els diumenges a les 12h i 13h podràs gaudir d’aquesta activitat gratuïta inclosa amb l’entrada del Museu.