El centre interpretació del Montsec de Meià, una de les principals col·leccions amb més de 200 fòssils

El Centre d’Interpretació del Montsec de Meià, forma part de la xarxa Dinosaures dels Pirineus. En aquests moments, l’exposició compta amb uns 200 fòssils provinents de la col·lecció privada de la família García-Castellanos, els quals, han estat donats a l’Ajuntament de Vilanova de Meià, on es troba el centre, per voluntat pròpia del senyor Manuel García Juárez, fruit de la seva cerca durant anys.

La mostra té un total de nou vitrines amb fòssils extrets, principalment de l’antiga pedrera de Meià i també d’afloraments paleontològics del municipi. S’hi mostren coralls i altres invertebrats i s’exhibeix una rèplica de Montsecosuchus Depereti, també conegut com “el cocodril del Montsec”, cedida pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Forma part de la Xarxa de Museus amb Parc del Cretaci d’Isona i Dinosfera. Els visitants també troben al centre un petit dossier explicatiu del Montsec i els fòssils.

El centre es pot visitar els dissabtes i  els diumenges, amb visites guiades en dos torns: de 12 a 13 h i de 13 a 14 h. Les reserves es poden fer a l’Ajuntament de Vilanova de Meià, de dilluns a divendres en horari d’oficines, trucant al tel. 973 415 005. Us hi esperem!