Apunta’t al Geolodia i descobreix la paleontologia de Lleida

El pròxim 6 de maig se celebra el Geolodia, una jornada de divulgació que pretén acostar la Geologia i la professió de geòloga i geòleg a la societat. Un projecte que es va iniciar el 2005 a la província de Terol i, que a partir del 2011, es va convertir en un esdeveniment d’àmbit estatal que se celebra simultàniament en totes les províncies.

Aquest any, el Geolodia de la província de Lleida se celebra al projecte Geoparque Conca de Tremp-Montsec, un àmbit geogràfic aspirant a convertir-se en Geoparque Mundial de la UNESCO. Una excursió de camp gratuïta, guiada per geòlegs i oberta a tot tipus de públic. Una iniciativa recolzada per la Societat Geològica d’Espanya (SGE), l’Associació Espanyola per a l’Ensenyament de les Ciències de la Terra (AEPECT) i l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME).

Un projecte fruit de la col·laboració del Geoparque Conca de Tremp-Montsec, Dinosfera, el Museu de la Conca, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i l’Institut Català de Paleontologia.

L’experiència s’iniciarà a Tremp i seguirà per Isona i Coll de Nargó per descobrir els Dinosaures dels Pirineus. Una activitat, en la qual, es requereix inscripció prèvia i on podràs apreciar la geo-diversitat d’aquest territori.

El recorregut començarà a les 9:00h a Tremp (Seu Científica del projecte Geoparc – CSTP de l’ICGC- Pg Pompeu Fabra, 21), mostrant la Geologuia i amb la visita a l’Epicentre – Centre de Visitants. A les 9:30h es realitzarà la primera parada al Jaciment d’Orcau. A les 11:00h recorrereu el Coll de dinosaure i a les 12:00h al Coll de Faidella.

A la 13:30h hi haurà una parada per dinar, que prosseguirà amb la visita a la Dinosfera. A les 16:30h visitareu el jaciment de Pinyes i finalment, a les 18: 00h arribareu de nou a Tremp.

Cal destacar que el menjar anirà a càrrec dels que participeu, encara que és recomanable fer pícnic a l’ermita de Sant Climent.

Inscripcions a: info@projectegeoparctrempmontsec.com o al 973651088